onsdag 14 november 2012

Fars dag och f(a)räldraledighet

I söndags firade vi Martins allra första fars dag! Underbart! Han fick kaffe och presenter på sängen och en frukost på Hilton med barnvaktspremiär! Elsa hjälpte till med öppningen och det verkade som att hon känner sig helt redo att fylla år:



Det här fick Martin i present. En göllig kopp i vilken morgonkaffet för alltid ska avnjutas hädanefter: 




Och ett set med sex stycken coasters med några av de finaste bilderna på Martin och Elsa, som man absolut inte får använda till att ställa exempelvis glas eller kaffekoppar på, enligt Martin:


För övrigt så löste det sig av en händelse (slumpen) så att Martin ska vara föräldraledig till våren! Det visade sig att han inte alls gick sista svängen av den inriktning på lärarlinjen som han trodde och hade fått veta utan det gick en årskull till under som han sedan kan hoppa på efter föräldraledigheten! Malmö lärarhögskola är för jävliga. För jävla dåliga. På grund av den här felinformationen har Martin exempelvis inte varit ledig i höst och vi har ju byggt upp hela vår tillvaro runt och haft ångest över att Elsa har varit tvungen att börja förskolan till våren. För jävligt. Nu slipper hon det i alla fall och Martin och Elsa får chans att bygga upp den speciella relation som jag tror att man får när man är hemma heltid med sitt barn. Dessutom delar vi dagarna helt och det är vi lite stolta i smyg över. Fast det hade vi gjort ändå, bara det att Martin hade varit tvungen att ta ut dom senare. Jag vet att alla inte har möjlighet till det men det känns lite bra att anstränga sig för att kunna dela lika. I december till exempel är det ingen av oss som tar ut några föräldradagar pga anledning. Nåväl, hur som. Det känns bra att jag kan fokusera helt på mina studier och samtidigt veta att Elsa är i tryggt förvar hemma med pappa. Hela vägen till spetember ska han vara ledig, lyckans osten! Kan någon bara förklara för mig hur hans dagar bara räcker till (typ) september och mina räckte nästan ett år? Han kommer att ta ut lika många dagar i veckan som jag (fem). Det är helt ologiskt.

4 kommentarer:

Evl sa...

Så himla gulligt!
Krmar till er tre <3

langtarefterliten sa...

Alltså gud, hon är ju bara så himla söt!! <3 Och vad stor hon blivit! Ja snart fyller hon faktiskt år. Jösses! :) Och vilka supersöta farsdagpresenter elsa köpt till pappa ;) Å skönt att det löste sig med föräldraledighten!
Vi ska vara hemma 3 månader samtidigt nu till en början, o det känns himla skönt, särskillt med tanke på att det är två. Kramar!

Lina sa...

Guuuuud så skönt att allt ordna sig och att Martin kan vara hemma med Elsa :) vilken mysig vår dom ska få.

Vilka fina presenter och vilka underbara pappa+dotter bilder :) våran kamera pajja nu lagom till bebisdags, då blir man lite lack.

Kraam <3 <3

Cecilia summerar sa...

Hurra för första farsdagen! Grattis till er alla!
Var hittar man såna som gör så där fina grejor?
Kram på er!