måndag 21 maj 2012

Sommarens soliga dagar.

Jag gjorde en kraftansträngning och satte på datorn. Så jobbigt var det ju inte, kanske ska orka stå ut med den här lååångsamheten tills jag orkar föra över allt på extern hårddisk och fixa datorn. Får tänka mindfulness. Hä hä.

Så en snabb uppdatering. Här går dagarna i ett. Det rullar på riktigt bra faktiskt och vi har fått in ett par ordentliga rutiner. Man vet aldrig när vi kommer upp för liksom sin mor är Elsa en riktig sömntuta. Tack och lov! Hon ammar fritt under hela dagen men förutom det försöker vi få ordning på smakportionerna. Vid ettiden käkar Elsa en smakportion bestående av någon rotsak. Potatis, morot och palsternacka har vi betat av än så länge. Skulle egentligen börja med ärtor imorgon men då ska vi till stranden så det blir nog inget med det. På kvällen käkar hon en halv till en hel smakportion (enligt receptet på förpackningen) av gröt beroende på vad hon får för pappa. Han är nämligen lite rädd för mat, haha! Och jag kan hålla med, det är jättesvårt att vet hur och när man helt ska byta ut vissa portioner? Hur gör man? Hur som helst så gillar hon mat och det kommer inte bli några svårigheter med att få henne att börja äta riktiga mål. Frågan är bara hur övergången därtill går till så att säga. Efter kvällsmaten så badar Elsa varje kväll och efter det är hon riktigt trött och bara längtar efter att sova, så då käkar hon lite till och somnar sen runt halv åtta typ, plus minus en halvtimme.

Idag har det varit 26 grader i skuggan i Malmö och Elsa har legat på grönbete och viftat på tårna hela dagen, härligt!


4 kommentarer:

Isabel sa...

Hej bästa ni,

vad härligt med sol! Vi har också haft superväder idag och förhoppningsvis imorgon med, då vi ska på öppna förskolan på söder. Vi ska även titta på djuren i Blecktornsparken (med tillhörande fika :)).

Nu angående smakisar... Tror att jag prövade det mesta (babysäkra) i frukt och grönsksväg, i puréformat. Stavmixer är ju ett måste för sjutton :) Egentligen var hon inget fan av smakportioner, utan åt gröt och katrinplommonpure morgon och kväll tills hon var stor nog att smaka 6månaders-burkarna med riktig mat.

Men det här var Elvies favoriter (av det jag lagade själv):

katrinplommonpuré
morotspuré
potatismosmosad potatis med osaltat smör
mosade hallon med lite vanlijyoghurt
mosad banan
päron/äppelpuré med lite kanel eller kardemumma
risgröt (sempers)
mosat kokt ägg med smör


Puss på Elsa!

Cecilia summerar sa...

Fina sommarpinglan. Oj vad hon påminner mig om min januaribäbis den första sommaren. Numera 167 cm lång :-)
Pappan påminner också, om "vår" pappa. Det där med att tösen skulle sätta i halsen var största oron, när man väl börjar med små bitar.
Kram på er och tack för osthälsning! Häftigt!

Mette sa...

Fining,
Dags att tömma och fixa datorn! Jag saknar dina/era inlägg jue.
Härligt med sommarvärme. FinElsa ser ut att njuta av värmen. <3
Jag vaknade kl 03.30 av världens åskväder, så inget strandväder här inte. :(

Ang Emlaplåster; vi får våra plåster av BVC-tanten. Dom ska sättas på 1 timme innan sprutorna ska tas. Hör med eran BVC-tant om ni kan få några.
Annars finns det på Apoteket, som plåster eller som salva.

Varmaste kramarna och överdrivet mycket kärlek
<3 <3 <3

ettvanligtliv sa...

En solskensbäbis, vad mysigt :) Här är det superväder också men lagom till helgen ska det bli kallt igen :O
Kramar!