söndag 18 mars 2012

Helgen.

Helgen har i vanlig ordning varit ljuvlig. Även de helger som gapar tomma och tråkiga förvandlas med hjälp av vår lilla charmör till världens underbaraste! Nu blev ju helgen inte så tom på aktiviteter till slut ändå, men ändå.

Häng hemma i köket innan vi gick ut i fredags.

I fredags var jag och Elsa ute på fika och häng i solen i flera timmar innan Martin kom hem från jobbet och vi spenderade fredagkvällen som vi brukar. Framför teven med tacos. Hej svennebanan!

Fika i solen. Det var varmt!

Igår gick vi en mil(!) fram och tillbaka till Sopstationen (ett second hand/loppis-varuhus kan man väl kalla det och även där de spelar in teveprogrammet Sverige!).

Promme och kvalitetshäng med pappa!

Vi var ute efter en byrå och en bokhylla till Elsas rum men det slutade med att vi köpte en hörnsoffa och ett soffbord (och en potatispress). Så nu har vi inte råd att börja på babysim. Hoppsan då. Men vi kan ju trösta oss med att babysimmet är på söndagar och då hade vi ändå missat minst två tillfällen eftersom vi ska åka på en massa utflykter i april och det hade känts dumt när man betalar så dyra penningar för det. Å andra sidan hade det känts fint om Elsa var vattenvan tills vi ska åka till Kroatien i sommar för att slippa plåga ner na i vattnet när man vill svalka henne... Hmm, ja, vi har väl kanske inte riktigt bestämt oss än om hur det blir med det där med babysim. Det om det.

På långpromenad sover man gott!

Efter sopstationen fikade vi hos Fanny och Geza och efter en milapromenad känner man sig ganska nöjd med dagen så vi gick till Hemmakväll och köpte ett kilo godis och avslutade kvällen med en film. Hugo Cabret, den var bra.

Idag har vi fått sova till halv tio och från början var det vårstädning på schemat men eftersom vår kaffestund i sängen (en av sakerna som gör helgerna till de guldstunder och den energitankning de är) börjar dra ut på tiden får vi se hur det blir med det.

Elsa demonstrerar hur man sover till halv tio.

Det känns fantastiskt att veta att det finns ett slut även på Martins förmåga att leva bland smutstvätt på golven och smutsiga fönster/smuliga golv/osv osv för nu är det han som är mest peppad på städ. Jag visste inte att det kunde vara så. Det måste betyda att det ser för jävligt ut här hemma nu. Vilket också betyder att jag tänjer mer och mer på vad jag tycker är OK och det är ju också bra. Då kanske vi kan mötas där någonstans i mitten. Bra det!

Har precis somnat igen efter en stunds morgonlek alldeles nyss.  

Men helgens största händelse är ju att Elsa börjat skratta! Eller, i alla fall skratta på sitt eget lilla vis. Hon ler stort och låter: "Heeeoooo, heeeooo, heeeooo!" Det är underbart fantastilastiskt!

Och som ni märker har jag kommit på att man kan göra kollage med bilderna  ifall man inte kan bestämma sig vilken man ska publicera. Hur kul som helst och istället för att sitta i valet och kvalet med vilken bild man ska publicera kan man istället publicera alla! Toppenbra! Nu har grisen vaknat så nu blir det frulle och sedan får vi se vart dagen tar oss, men först slänger jag in en bonusbild. Jag kallar den Olika morgnar och den är underbar:

Olika morgnar.

3 kommentarer:

Lina sa...

Underbara bilder på er :) <3 härligt med långpromenad, inte minst i det vackra vädret. Här har det varit pissigt mulet hela helgen så humöret är inte direkt på topp.

Är väll bara att åka till badhuset och bada :) behöver man inte betala dyra babysimkurer för ;) hon lär ju ändå säkert bara sitta i vattenkanten och plaska för hon är ju inte så gammal.

Du får visa era nya fynd ;)

Kraaam <3 <3

k. sa...

Håller med ovanstående.. Underbara bilder på er & jag vill också se fynden :].
[Och häääääärligt att få sova till tio]!!

<3 <3

langtarefterliten sa...

Jösses vilka mysiga och fina bilder! Smådör lite här framför datan. Hon e ju så sööt!
Låter som ni haft en riktigt mysig helg! Hoppas ni får en bra vecka :)
Kram!