torsdag 12 januari 2012

Kolik?

Ja. Alltså.
Inatt höll lilla grådan oss uppe från tolv till sex. Hon gallskrek hela natten och har haft väldigt ont i magen igår, inatt och idag. Hennes mage kurrar och bubblar och hon har jättesvårt att få ut gaserna. Vi har börjat ge minifom-droppar innan varje måltid och semper-droppar en gång om dagen och magmassage då och då. Ännu ingen skillnad. Jag bävar inför natten.
Hur vet man om det är kolik eller "bara" magont?

4 kommentarer:

Lina sa...

Något jag faktiskt vet mycket om :) Vilda hade ju kolik från hon var 3 veckor tills 3 mån när jag började med ersättning. Om det håller i sig ett visst antal timmar samma dag, och oftast samma tid så är det nog kolik...men svårt att säga efter en natt. Kolik är ju inget som kommer och går dagar emellan så bara vänta och se om det håller i sig. Kan ju bara vara vanligt magont med om du tex ätit lök eller något sånt.

Vildas kolik blev bättre när jag uteslöt mjölkprotein i min kost men det är ingen lätt uppgift då det finns i det mesta..tex grillkrydda. Who knew? Stackars Elsa iaf :( hoppas hon mår bättre inatt och att ni alla får sova gott.

Kraam <3 <3

Mette sa...

Stackars fina Elsa! Ja, och stackars föräldrar också! ;)
Det tar några dagar innan dropparna börjar ge full effekt. Bara att härda ut...

Här kämpar vi också med gaser i magen. Även Elis kämpar med att få ut gaserna. Han blir alldeles röd i ansiktet. Man lider så.

Hoppas Elsa mår bättre snart och att ni får sova skönt.

Puss och kärlek!
<3

Linnea. sa...

Lina: Visste väl att jag kunde lita på dig, hade tänkt maila o fråga men hann inte!

Mette: usch ja, jag hoppas verkligen att de hjälper snart, inget roligt att se de små lida så. :(

Verkar som att det kanske "bara" var magont trots allt även om det var en kämpig natt, men nog bara en vanlig småbarns-natt. Får se, jag har inte ätit något med mjölkprotein sedan igår heller, men kan inte laga mat utan mjölk, grädde och smör! :(

Lina sa...

Skönt att det bara verkar vara vanligt magont även om det också är en pain in det ass :( Vilda har det med för hon är superförstoppad så varje kväll ligger hon och säger "aj aj ont i magen" :( finns inte så mycket annat att göra i hennes fall än att ge henne lösande mat. Jobbigt när ungen inte vill äta och bara går ner i vikt däremot :(

Ni kan ju "trycka" hennes ben mot hennes mage så kan det komma ut luft och lätta magontet :)

Tänker på er!
Kraaam <3