fredag 13 januari 2012

Magont botas bäst med mys.


Det enda som verkar hjälpa någorlunda mot magont är att ligga såhär på mitt bröst, därför finns det nu när Martin börjat jobba varken tid för bloggande eller läsning av bloggar. (Ej heller diskning, duschning, vikning av tvätt, ätning och så vidare.)/ Enhandsbloggarn. 

3 kommentarer:

Isabel sa...

Sv:
vi kämpade med att få Elvie nöjd efter varje amning, hon ville amma varje timma i ca 45min... vilket gav mig 15 min att typ äta o gå på toa. Så var det dygnet runt och vi var helt knäckta!
Jag trodde inte hon blev mätt... dessutom gick hon väldigt långsamt upp i vikt så vi började ge lite ersättning. Men det kändes inte alls bra då jag vetkligen tror att helamning ÄR det bästa. Så vi fick hjälp på amningscentrum på sös (som var jättebra) och de sa att vi skulle vänja av ersättning och de gjorde amnings-observationer och gav mig mkt bra tips. Jag skulle t.ex bryta amningen när hon bara "snuttade" (bara för att lära henne att hon skulle äta o inte bara snutta i timmar..) och lärde mig se vad som var effektivt ätande och inte. Sen hjälpte de mig att få Elvie att "ta" bröstet rätt, då min bröstvårta var rätt stor i förhållande till hennes lilla mun. Efter ca 3 månader funkade amningen helt smärtfritt, men hon har ju alltid velat äta ofta, typ varannan timme dygnet runt. Därför är det skönt att nu kunna ge henne gröt osv för hon är mätt och glad o amningen är inte alls lika ofta.

Vi hade rätt mkt "tur" med Elvie gällande magont, hon hade ont i magen på kvällarna oftast. Men det är tydligen vanligt. Vi gav semper-droppar, cyklade med benen och bar henne över armen med hennes ansikte ner mot golvet så att gaser lättare kunde passera. Jag undvek vissa livsmedel jag tyckte mig se att hon fick ont av (i mitt fall var det blomkål och choklad vad jag minns) men idag kan jag äta allt utan att hon får ont.

Hoppas Elsas mage blir bättre <3

krama

Cecilia summerar sa...

Åh, det är gott med mys - men jag hoppas att magontet ger med sig.

Jag har en vän som har blivit av med kolik hos två barn gnm att mamman ätit mjölkfri mat (och dryck) under hela tiden hon ammat. Det var nåt tips från BM och verkade funka utmärkt för dem. Kanske nåt att kolla upp om det fortsätter?

Cecilia summerar sa...

Sen såg jag att du redan fått det tipset. Ursäkta upprepningen :-)