onsdag 15 februari 2012

Storfot.

När jag var gravid med Elsa och jag och Martin var ute och bebisshoppade försökte jag försäkra honom om att vi inte kunde köpa såna där små pluttegulliga ministrumpor för minibebisar för hur det än är så har man inte pluttegulliga minifötter när man föds in i den Bergströmska familjen för det är inte bara syskonen Bergström som har tår som kan gripa och hålla fast i grenar som en annan kvarleva från apåldern utan det är även alla småkusinerna Bergström. Martin höll dock fast vid att vår bebis skulle få späda pluttegulliga flickfötter trots att han dessutom själv drar en stolt 44:a i skor. Så vi köpte ett gäng pluttegulliga ministrumpor. Man vill ju inte vara DEN SOM ÄR DEN såattsäga.

Så kom den dagen hon föddes och efter att ha pussat flickebarnet på hennes blöta huvud skulle hon vägas och mätas och medan jag låg där med lustgasen tryckt mot flabben och blev sydd såg jag hur de bar bort det nakna lilla livet till väg-och-mätstationen och allt jag såg var en yttepyttelitenpluttegullig smal liten blåaktig bebiskropp med världens längsta fötter!

- VAD VAR DET JAG SA?! Skrek jag till Martin i lustgasruset, TITTA PÅ FÖTTERNA!

Och så fick hon på sig kläderna i storlek 50 som var alldeles stora och pösiga och de pluttegulliga ministrumporna som knappt täckte själva foten och trillade av stup i kvarten. Nu har hon fötter som en tremånaders förstår ni. Fick tossor i storlek 1-3 månader i present av bästa kompisarna men de var för små och fick bytas till storlek 3-6 månader. Och så igår på BVC pratade vi om att hon ligger lite över på längdkurvan och så sa jag att hon blir lik pappa. Då frågade läkaren om papppa är lång och jag svarade att "jodå, 187 cm minsann" och läkaren sa: "Ja, för hon har så JÄTTEstora fötter!" Jomen. Och dessutom är de en exakt kopia av sin pappas!

Stora fötter kanske inte är vackert, men man står i alla fall stadigt på jorden!

Snusar gott bredvid mig i skrivande stund. 

8 kommentarer:

ettvanligtliv sa...

Min kära syster har fötter med tår som kan gripa tag om saker och ting. Själv har jag helt stela tråkiga tår som man inte kan använda till något förutom att slå in dom i bord och stolsben. Hejja stora och mysiga bäbisfötter med gulletår <3!
Kramar <3

.y sa...

Med tanke på det A-barn hon är- vad tror du om att hjärnkapaciteten styrs av fotstorleken? Syskonen Bergström- as I know them- är ju inte de trögaste knivarna i lådan liksom.

Jag har små fötter.

Anna sa...

Stora fötter är vackert, det har jag :)
Kram till er och er söta big foot ;)

Linnea. sa...

Haha, Ylva, det var en bra teori! ;) Men jag skulle inte säga att du är så dum du heller!

Kramar till er alla, stora fötter som små! <3

Isabel sa...

ville bara säga att hon är så förbaskat vacker er lilla Elsa. Kram!

kajsa. sa...

Hahahahahahha fasen vad jag garvade när jag läste det där & var tvungen att läsa upp det högt för Honom, som garvade lika mycket Han.. Välskrivet och sjukt underhållande!! Och lilla Elsa är så underbart fin och kommer absolut bli en tjej med fötterna på jorden! :]
<3

Lina sa...

Gud sicken söt bild på gulligaste lilla tjejen :) så länge man slipper ha svårt att hitta skor i sin storlek så är det ju lugnt ;) både jag och andy har strl 41 och är lika långa så jag skulle tippa att Vilda blir våran size ananrs blir jag förvånad :P

Kraaaam <3 <3

langtarefterliten sa...

Ett fantastiskt fint A barn med fötterna på jorden blir hon lilla Elsa. Så himla fin bild på henne. ♥