tisdag 10 april 2012

Babysim!

Puh, nu sitter vi utmattade i soffan och Elsa ligger sedan länge däckad i sovrummet. Hon sover som en liten stock den lilla. Inte konstigt alls efter kvällens upplevelse: Babysim!

Lyckligt ovetande om vad som komma skall. 

Elsa ger babysim två nappar av fem möjliga. Antagligen var det mer stressfyllt för föräldrarna än för dottern men hon undrade nog vad tusan det där skulle vara bra för. Kan säga som så att vi nog behöver bada henne oftare än en gång varannan vecka för att hon ska uppskatta att bada bassäng, så, dagens hemläxa till päronen: Bada badkar med Elsa minst varannan dag för att vänja henne vid vatten så att hon kan uppskatta stunderna på babysimmet mer.

Nåväl, det gick ändå förhållandevis bra. Över förväntan till och med. I början tyckte hon det var helt OK, men ju längre tiden gick desto kinkigare blev det. Då får man ha i åtanke att detta var mitt i Elsas egentliga läggtid . Så vi parerade in sömn och mat så gott vi kunde så att Elsa skulle vara vid någorlunda god vigör klockan 18.30 på kvällen. Bra jobbat, päronen! Jag var väldigt lyhörd på hennes signaler och efter en stund ville hon bara sitta tätt i famnen på mig och efter ytterligare en stund kom skriken då och då och hennes underläpp började darra, antagligen hade hon spänt sig så mycket att hon frös. Så då gick vi upp, nuff's'nuff sa vi och nöjde oss med de femton-tjugo minuter i vattnet som det blev. Tror det är viktigt att vi tar det i hennes takt och så som hon vill ha det.

Badflicka!

Men det allra, allra bästa och finaste av allt var att Elsa hela tiden hade stenkoll på Martin som stod vid kanten! Var vi än var i bassängen hade hon ögonen på honom! Åh, det var så fint så jag kolade vippen en smula.

Sen kom den riktigt jobbiga biten och det är ju duscha-torka-klä på-gå hem-biten och efter att ha konstaterat att det INTE gick att duscha med Elsa i famnen och samtidigt ställa in värme och hantera en skrikande bebis så klädde vi helt enkelt på oss fort som tusan och gick de tre minutrarna hem genom parken för att bada hemma. Promenaderna dit och hem var för övrigt hur mysiga som helst med Elsa i sjalen tittandes förundrat med sina stora grönblåa ögon på allt samtidigt som ett stilla vårregn droppade på oss. Fint var det. Väl hemma blev det ju bad igen för att skölja bort allt klor och det gick väl inte så bra direkt men vad som brukar vara än värre är stunden efter bad, då brakar vanligtvis helvetet lös, men så idag fick vi en jättejättemysig stund hela familjen och Elsa var nöjd och glad(!) i handduken och myste loss riktigt ordentligt innan läggdags - lyckat!

Nu sover hon som sagt som en stock i sovrummet. Stackarn har väl en hel del att bearbeta inatt så vi får se om det blir orolig sömn eller om hon fortsätter sova lika tungt som hon gör nu.

Allt gott!

2 kommentarer:

Uma sa...

Vad mysigt. Och vem gillar eg att duscha på ett badhus ;)

Lina sa...

Mysigt :) <3